Den nya referensen TAD R1-TX

Under hösten 2018 blev vi inbjudna till TAD’s utvecklingsavdelning i Tendo i norra Japan för att provlyssna på den nya referensen TAD R1-TX. Detta i utbyte mot att vi lämnade vår feedback och synpunkter till dem. Högtalaren är en vidareutveckling av de tidigare referenserna TAD R1 och TAD R1-MKII. Förändringar som skett är nya uppgraderade baselement där upphängningen av konen blivit förbättrad. Därmed har man också uppgraderat delningsfiltren. Dessutom har man gått igenom hela kabinettet och gjort justeringar både invändigt och utvändigt. Det kan tyckas som små förändringar men allt sammantaget gör att den nya TAD R1-TX faktiskt höjer sig ytterligare en nivå. Vi är faktiskt förstummade över vad de lyckats åstadkomma ljudmässigt sätt. Det här är verkligen både ett och kanske till och med två snäpp bättre än vad vi trodde var möjligt. Förbättringarna är klart märkbara och en makalös högtalare har blivit ännu bättre.

Vi beställde ett demoexemplar direkt och nu hoppas vi att transporten från Japan går väl och att de dyker upp hos oss i september/oktober.

För första gången finns nu TADs referens i två olika utföranden, Beryl Red och Emerald Black. Även här har man höjt sig ytterligare ett snäpp och de 22 lagren av lack ger en helt otrolig lyster i dessa vackra träslag.

Gå till produkten:


» TAD R1-TX Emerald Black


» TAD R1-TX Beryl Red